Over Yogaloka

Mijn naam is Judith Baarda (1960) en ik ben gediplomeerd yogadocente. Sinds 2002 geef ik hatha-yoga les in Alkmaar.

Eerder was ik onder meer sportmasseuse en gaf ik bewegingslessen in een fysiotherapiepraktijk in Amsterdam.  Gezondheid en beweging (sport, race-fietsen, voeding), spiritualiteit en bewustwording (betekenis of zin geven aan het leven), daar heb ik passie voor.

Uit nieuwsgierigheid begon ik met oefeningen uit een yogaboek. Dat beviel goed. Om me verder te verdiepen, startte ik in 1997 met de Saswitha-opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Ik ontdekte dat yoga zoveel te bieden heeft: yoga geeft inzicht en kennis over het lichaam, de geest en de ziel.

Ik reisde voor het eerst naar India (er zouden nog vele malen volgen) en ik begon deel te nemen aan workshops in binnen- en buitenland in diverse yogastijlen. Sinds die tijd steek ik graag energie in studie naar en de praktische beoefening van yoga.

In 2002 ontstond YogaLoka (yogaplaneet). Aanvankelijk gaf ik yogalessen aan collega’s en personeel van Stichting Kinderopvang Alkmaar. Behalve dat ik de yoga-opleiding volgde, werkte ik namelijk als pedagogisch medewerkster op de buitenschoolse opvang. Het lesgeven beviel zo goed dat ik de lessen ging uitbreiden.

Voor een gezond, evenwichtig, interessant, avontuurlijk en inspirerend leven lijkt mij niets leuker en effectiever dan yoga.

Graag deel ik opgedane kennis en vaardigheden met jou, als je gewoon eens wilt onderzoeken of yoga iets voor je is of als je serieus interesse hebt in deze eeuwenoude wetenschap.